3b Vägledning vid åtgärder av förorenade sedimentområden

Syftet med delprojektet är att ta fram vägledning för att underlätta och förbättra hanteringen av ärenden som avser förorenade sedimentområden hos tillsyns- och prövningsmyndigheter och de myndigheter som skriver och granskar ansökningar om statligt bidrag för att sanera förorenade sedimentområden. En målsättning är att detta i sin tur även leder till att fler förorenade områden undersöks och att föroreningsskador avhjälps i högre grad än i dag.

Målsättningen är att presentera en ny webbanpassad vägledning som ska omfatta både efterbehandlingsåtgärder och andra åtgärder i förorenade sedimentområden. Den nya vägledningen ska bara innehålla sådan vägledning som specifikt avser förorenade sediment, då övergripande vägledning om tex efterbehandling av förorenade områden eller muddring och dumpning redan finns.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.