3a Riskbedömning av förorenade sediment

Delprojekt 3A avser att ta fram vägledning för riskbedömning av miljö- och hälsorisker, på kort och lång sikt, av förorenade sediment. Vägledningen ska kunna användas för att avgöra om det behövs vidare utredning av tänkbara, fysiska eller administrativa, åtgärder. Den kommer att vara utformad som en web-vägledning, med tre tillhörande underlagsrapporter, och omfatta både förenklade och fördjupade bedömningar. Underlagsrapporterna kommer att avhandla övergripande åtgärdsmål, problembeskrivning/konceptuell modell och effektanalys.

En etablerad nationell metodik ger nödvändigt stöd åt tillsynsmyndigheter, huvudmän och konsulter och är en viktig utgångspunkt för att risker med förorenade sediment ska kunna bedömas på ett harmoniserat sätt. En vägledning för hur man bedömer risker är också ett viktigt verktyg för att på sikt kunna nå flera av miljö- och hållbarhetsmålen, genom att åtgärder sätts in där de behövs.

Läs gärna mer på våra sidor om riskbedömning!

Barn som fiskar i sjö i solnedgång
Foto: Ingrid Tjensvoll

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.